Scéna z filmu Skúška umenia
Scéna z filmu Skúška umenia
Scéna z filmu Skúška umenia
Scéna z filmu Skúška umenia
Scéna z filmu Skúška umenia
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Skúška umenia

Réžia
Rok výroby 
2022
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
102min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Na Akadémii výtvarných umení v Prahe prebiehajú, ako každý rok, prijímacie talentové skúšky. Film v troch rozdielnych ateliéroch sleduje zákulisie náročnej úlohy, pred ktorou stojí miestny pedagogický zbor: ako vybrať zo zástupu uchádzačov tých vyvolených, ktorí budú v budúcnosti formovať ráz výtvarného umenia? A ako v tejto skúške obstoja samotní vyučujúci? Predmetom skúšky sa tak postupne stáva umenie samotné. A taktiež jeho miesto v súčasnom mätúcom svete. Otázok je celá séria: Pre koho umenie vlastne robíme? Stačí robiť veci tak, ako ich cítime? Dokáže nás dnes vôbec niečo pohoršiť? Vražda alebo samovražda? Bisexualita alebo pansexualita? Hovno alebo krv? Čo nám to celé povie o povahe zmyslu umenia v dnešnej dobe?

Vtipný film režisérskej dvojice Adély Komrzý a Tomáša Bojara rozpútal veľkú diskusiu o hraniciach v umení, o hraniciach mladej generácie, ale tiež o hraniciach etiky vysokoškolských pedagógov a aj samotných dokumentaristov.

Pozrite si zaujímavý rozhovor o tomto filme s jeho tvorcami v DAFilms Naživo.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít