Scéna z filmu Mary Cassatt - maľba modernej ženy
Scéna z filmu Mary Cassatt - maľba modernej ženy
Scéna z filmu Mary Cassatt - maľba modernej ženy
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Mary Cassatt - maľba modernej ženy

Réžia
Rok výroby 
2023
Krajina pôvodu
  • Spojené štáty
Minutáž
94min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Mary Cassatt sa preslávila maľbou bežných životov žien okolo seba. Jej radikálne obrazy ich ukazovali ako intelektuálne a zvedavé, čo predstavovalo zásadný posun v tom, ako boli dovtedy ženy v umení vnímané. Vytvorila desiatky obrazov a grafík matiek a detí, sama sa ale nikdy nevydala, ani nemala deti. Bola vzdelanou umelkyňou, ktorá sa rozhodla pripojiť k skupine parížskych radikálov - impresionistov.

Prostredníctvom jej tvorby a rozhovorov s poprednými kurátormi a umelcami rozpráva film príbeh prehliadanej americkej impresionistky, ktorej maľby moderných žien stáli v centre zásadných kultúrnych a spoločenských zmien.

Exhibition on Screen je priekopníkom a najväčším producentom v oblasti filmov o výtvarnom umení. Už viac ako 10 sezón prináša do kín prehliadky svetových výstav i biografie velikánov umenia.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít