Scéna z filmu Príbeh kostí
Scéna z filmu Príbeh kostí
Scéna z filmu Príbeh kostí
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Príbeh kostí

Réžia
Rok výroby 
2022
Krajina pôvodu
  • Spojené kráľovstvo
Minutáž
95min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Keď Annina van Neel posudzovala vplyv problémovej výstavby letiska za 328 miliónov eur na Ostrove svätej Heleny na životné prostredie, dozvedela sa o najväčšom zverstve v dejinách ostrova – o neoznačenom masovom pohrebisku v údolí Rupertʼs Valley s pozostatkami približne 9 000 oslobodených afrických otrokov. Toto pohrebisko predstavuje jeden z najvýznamnejších prežívajúcich dôkazov transatlantického obchodovania s otrokmi. Annina, prenasledovaná historickou nespravodlivosťou, teraz bojuje o riadne uctenie si ich pamiatky. Spojila sily s uznávanou afroamerickou ochrankyňou pamiatok Peggy King Jorde a so skupinou politicky diskriminovaných obyvateľov ostrova, z ktorých mnohí sú potomkami bývalých otrokov. Odpor, ktorému čelia, vynáša na povrch znepokojujúce fakty o koloniálnej minulosti a súčasnosti Spojeného kráľovstva.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít