Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Slovenská čítanka: Mária Modrovich

Réžia
Rok výroby 
2022
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Slovensko
Minutáž
7min 
Zvukové stopy 

Mária Modrovich sa narodila v Bratislave, kde vyštudovala aj marketingovú komunikáciu a neslovanskú filológiu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Niekoľko rokov žila v USA, odkiaľ pravidelne písala stĺpčeky inšpirované jej vnímaním Ameriky a New Yorku. Jej zbierka desiatich textov Flešbek bola nominovaná na Cenu Európskej únie za literatúru 2019, píše v nich o životných zmenách a očakávaniach okolia vyplývajúcich z materstva. Je autorkou štyroch prozaických kníh (ďalšie sú Lu & Mira, Tichý režim), najnovšou z nich je Rozhovor s členkou kultu s napínavým príbehom: „Prečo sa niekoľko žien rozhodlo združiť okolo bývalej speváckej hviezdy, prečo zanechali frajerov, rodiny a svoj domov, prečo vymenili ,normálny‘ život za izolovanú existenciu v lese? Ambiciózny novinár a opustená dcéra sa pokúsia zistiť viac.“ Posledné roky žije v New Yorku a Bratislave. Prispieva do SME, jej ďalšie publicistické a prozaické texty vyšli v periodikách na Slovensku, Čechách, USA a UK.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít