Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Slovenská čítanka: Silvester Lavrík

Réžia
Rok výroby 
2022
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Slovensko
Minutáž
8min 
Zvukové stopy 

Silvester Lavrík sa narodil v roku 1964 v Spišskom Štiavniku. Vyštudoval divadelnú réžiu na VŠMU v Bratislave a pôsobil ako režisér Slovenského rozhlasu, spolupracuje s viacerými divadlami v Česku, Poľsku a na Ukrajine. Bol učiteľom slovenského jazyka a výtvarnej výchovy, založil aj divadelné združenie BáPoDi, v súčasnosti je riaditeľom Základnej umeleckej školy Dezidera Kardoša v Bánovciach nad Bebravou. Jeho záľubou je zakladanie divadelných súborov (12), festivalov (3) a literárnych súťaží (5). V prozaickej tvorbe sa zaujíma o históriu, verejnosť zaujal románom Nedeľné šachy s Tisom. V zatiaľ najnovšom (doku)románePosledná k. & k. barónka spracoval príbeh Margity Czóbelovej, netere maliara Ladislava Mednyánszkeho.

„Nepredpojaté a pozorné čítanie doby a príbehu Poslednej k. & k. barónky nám môže pomôcť chápať a predvídať nebezpečné tendencie dneška. V jednotlivcoch, národoch aj ideológiách.“

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít