Scéna z filmu Vermeer - najväčšia výstava
Scéna z filmu Vermeer - najväčšia výstava
Scéna z filmu Vermeer - najväčšia výstava
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Vermeer - najväčšia výstava

Réžia
Rok výroby 
2023
Krajina pôvodu
  • Spojené kráľovstvo
Minutáž
90min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Na jar 2023 sa v Rijksmuseu v Amsterdame konala jedna z najvýznamnejších svetových výstav roka – historicky najväčšia výstava jedného z najfascinujúcejších umelcov všetkých dôb, tajomného holandského maliara Johannesa Vermeera. So zapožičanými obrazmi z celého sveta bolo možné na jednom mieste vidieť najslávnejšie Vermeerove diela – vrátane obrazov „Dievča s perlovou náušnicou“, „Geograf“, „Mliekarka“ alebo „Ulička v Delfte“. Vôbec prvýkrát v čerstvo reštaurovanej podobe bol vystavený i obraz „Dievča čítajúce list pri otvorenom okne“.

Séria Exhibition on Screen prináša v tomto unikátnom filme súkromnú prehliadku výstavy v sprievode riaditeľa Rijksmusea a kurátora výstavy. Po spoločnom výskume Rijksmusea a múzea Mauritshuis v Haagu budú mať diváci možnosť hlbšie nahliadnuť do tajov Vermeerovho umenia, na jeho kompozíciu a tvorivý proces.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít