Scéna z filmu Príbehy umenia z Tokia
Scéna z filmu Príbehy umenia z Tokia
Scéna z filmu Príbehy umenia z Tokia
Scéna z filmu Príbehy umenia z Tokia
Scéna z filmu Príbehy umenia z Tokia
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Príbehy umenia z Tokia

Réžia
Rok výroby 
2023
Krajina pôvodu
  • Spojené kráľovstvo
Minutáž
90min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Dokumentárny film mapuje prostredníctvom výstavy v oxfordskom múzeu Ashmole, 400 rokov neuveriteľne dynamického a pestrého umenia z japonskej metropoly Tokia. Táto výstava sleduje vývoj umenia od drevotlačí Hokusaia a Hirošigea, až po pop artové plagáty, súčasné fotografie, mangu, film a nové street artové diela z Tokia. Režisér David Bickerstaff využíva túto úspešnú výstavu ako odrazový mostík k následnej ceste priamo do Tokia a hlbšiemu preskúmaniu miestneho umenia. Film tak detailne zachytáva mesto, ktoré sa za posledných 400 rokov svojej bohatej, avšak často aj nesmierne bolestivej histórie stalo jedným z najživelnejších a najzaujímavejších miest na našej planéte.

Film z cyklu Exhibition on Screen (Výstavy na plátne).

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít