Scéna z filmu Umelohmotné nebo
Scéna z filmu Umelohmotné nebo
Scéna z filmu Umelohmotné nebo
Scéna z filmu Umelohmotné nebo
Scéna z filmu Umelohmotné nebo
Scéna z filmu Umelohmotné nebo
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Umelohmotné nebo

Réžia
Rok výroby 
2023
Krajina pôvodu
  • Maďarsko
  • Slovensko
Minutáž
107min 
Zvukové stopy 

Do roku 2123 vymizne úrodná pôda z povrchu Zeme. Flóra aj fauna vyhynú. Tesne pred úplnou katastrofou vedci vyvinú mimoriadne výživnú rastlinu, ktorá však dokáže rásť len v ľudskom tele. Obyvatelia Budapešti žijú odrezaní od zvyšku sveta, ktorý sa premenil na mŕtvu púšť. Obyvateľstvo je rozdelené na dve skupiny: tí čo jedia a tí z ktorých sa jedlo vypestuje. Každý obyvateľ mesta je implantovaný zárodkom stromu v deň keď dovŕši päťdesiate narodeniny. Stefan, dvadsaťosemročný psychológ verí, že takéto spoločenské zriadenie je jediná cesta, ako ľudstvo dokáže prežiť. Až do momentu, kedy sa jeho mladá žena Nora nechá dobrovoľne implantovať. Stefan má len pár dní na to, aby Noru zachránil skôr, ako rastlina ovládne jej telo. Jediné miesto, kde ju môžu operovať, je mýtické laboratórium Granum vo vzdialených Vysokých Tatrách, na konci nebezpečnej cesty cez púšť.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít