Scéna z filmu Porodní plán
Scéna z filmu Porodní plán
Scéna z filmu Porodní plán
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Porodní plán

Réžia
Rok výroby 
2007
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
57min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Ako u Čechách prebieha pôrod? Ako môže jeho priebeh ovplyvniť život dieťaťa? Ako ovplyvní život rodiacej ženy? A za akých podmienok vlastne v súčasnej dobe privádzame deti na svet?
Vo filme vykonávame prieskum terénu, ktorý sa miestami ukazuje ako pomerne nebezpečný - pohybujeme sa totiž medzi dvoma znepriatelenými tábormi, priaznivcami medicínsky vedeného a prirodzeného pôrodu. Ich spor sa týka už samotnej povahy pôrodu - je to medicínsky zákrok, alebo intímna udalosť v živote ženy? V tejto situácii nemôžeme byť len vzdialenými pozorovateľkami, sme tými, ktorých sa celý tento spor bezprostredne dotýka. Tento film mapuje nedávny aj súčasný stav českého pôrodníctva, ale nie je to bežná, objektívna mapa - je to skôr plánik pre našu vlastnú potrebu, čo ale nebráni tomu, aby bol zároveň podrobný a prehľadný, a aby naše poznatky pomohli v zorientovaní sa i ďalším ľuďom.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít