Scéna z filmu Země snů
Scéna z filmu Země snů
Scéna z filmu Země snů
Scéna z filmu Země snů
Scéna z filmu Země snů
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Země snů

Réžia
Rok výroby 
2009
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
57min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Vietnamská komunita v Českej republike prechádza momentálne prudkým prerodom. Časť jej príslušníkov sa v dôsledku ekonomickej krízy nachádza vo veľmi zložitých ekonomických podmienkach, musí opúšťať zabehnuté spôsoby obživy a hľadať nové. Ich konkurentmi sa v tejto situácii stávajú noví vietnamskí imigranti, ktorí sa prostredníctvom personálnych agentúr snažia hľadať prácu v českých podnikoch. Veľká časť týchto ekonomických prisťahovalcov prichádza do Českej republiky s obrovským dlhom za sprostredkovanie cesty a s prehnanými očakávaniami, zároveň bez znalosti jazyka a prostredia, bez znalosti českých zákonov a z nich vyplývajúcich povinností a práv. Horeuvedené faktory vedú k väčšej zraniteľnosti týchto ľudí, či už z hľadiska ich možného vykorisťovania, ako aj z hľadiska ich viac či menej nevedomého a často úplne nedobrovoľného porušenia imigračných zákonov.

Film Země snů prináša správu o veľmi ťažkej a často až osobnej, tragédiou hroziacej situácii niektorých z nich a uvádza zasvätené komentáre tunajších vietnamských starousadlíkov ako i kompetentných osôb, ktoré majú za českú stranu starosť o imigrantov v popise práce, či už ide o vysokých štátnych úradníkov, právnikov, alebo zástupcov českých podnikateľov využívajúcich prácu vietnamských robotníkov.


Verzia s českými a vietnamskými titulkami je dostupná len vo formáte DVD na stiahnutie.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít