Scéna z filmu Věra 68
Scéna z filmu Věra 68
Scéna z filmu Věra 68
Scéna z filmu Věra 68
Scéna z filmu Věra 68
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Věra 68

Réžia
Rok výroby 
2012
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
100min 
Zvukové stopy 
Titulky 

So siedmimi zlatými a štyrmi striebornými olympijskými medailami je Věra Čáslavská najúspešnejšou československou športovkyňou všetkých čias a štvrtou najúspešnejšou olympioničkou sveta. V roku 1968 bola vyhlásená za druhú najpopulárnejšiu ženu planéty, hneď po Jacqueline Kennedyovej. Keď v tom istom roku podpísala manifest Dva tisíce slov, začali v jej živote veľmi ťažké časy.

Po roku 1989 pracovala ako poradkyňa Václava Havla, potom ju však postretla rodinná tragédia a ona sa opäť stiahla do ústrania. Olga Sommerová sa rozprávala s Čáslavskou na mnohých miestach po celom svete, aj v súkromí jej domova. Spoločne nechali ožiť dávne spomienky dokresľujúce jeden neobyčajný život na pozadí pohnutých dobových udalostí. Vznikla tak úprimná spoveď výnimočnej ženy, ktorá dokázala aj v ťažkých chvíľach mimoriadnu odvahu.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít