29. Český lev: Víťazné a nominované filmy

Ceny 29. Českého leva majú svojich nových držiteľov. Až do 13. marca si môžete prehrať vybrané víťazné aj ďalšie nominované filmy. Pozrite sa na najlepšie filmy roku 2021.

Aký bol rok 2021 pre český film? O tom 5. marca rozhodli členovia filmovej a televíznej akadémie na slávnostnom udeľovaní cien Český lev. V našom výbere nájdete tri víťazné snímky. Snímka Michala Nohejla Okupace získala hneď tri sošky - za najlepší scenár, najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe a najlepšiu hudbu. Film slovenského režiséra Martina Šulíka Muž so zajačími ušami presvedčil porotu v kategórii najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe - sošku si tak odniesol Oldřich Kaiser. A napokon najlpeší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe získala Pavla Gajdošíková za film Chyby.

Nominované filmy v tomto programe uvádzame do 13.marca. Programový špeciál k 29. Českému levovi i tento rok doplnili živé streamy s nominovanými režisérkami a režisérmi.

Český lev: živé streamy s režisérmi

V spolupráci s

  • Český lev 2022

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít