Deň Zeme: nádejné posolstvá

V porovnaní so súčasnými udalosťami akoby strácali ekologické apely na naliehavosti. Nenechajme sa však pomýliť. Vzťah ľudstva a prírody je stále aktuálny. Dôkazom je aj náš programový špeciál, ktorý zďaleka nevyvoláva len environmentálnu úzkosť, ale aj obdiv, fascináciu a nádej.

Spoločne s Medzinárodným festivalom dokumentárnych filmov Ji.hlava sme pre vás k tohtoročnému Dňu Zeme pripravili filmový program, ktorý pripomína, že by sme nemali starostlivosť o našu Zem zanedbávať ani v dobách spoločenského vypätia a vojnových konfliktov.

Balzamom na dušu vám budú obrazy zasneženej Antarktídy, ktorými vás prevedie vo filme Útočište známy herec Javier Bardem. Spoza záberov na roztomilých tučniakov, však vypláva mrazivá realita. V dokumente sledujeme aktivistov spoločne s bratmi Bardemovými, ktorí bojujú za vytvorenie prírodnej rezervácie, aby tento vzácny ekosystém mohol prežiť aj naďalej. V snímke Reč húb pozorujeme jedny z najtajuplnejších organizmov na našej planéte. Môže byť kľúčom k záchrane planéty pochopenie ich záhadnej reči?

Všetky tieto filmy môžete sledovať ZDARMA na Deň Zeme, 22. apríla 2022. Potom až do 8. mája budú dostupné v rámci predplatného alebo na zakúpenie jednotlivých titulov.

V spolupráci s

  • Ji.hlava

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít