Dafilms v Cannes

Vyberte sa s nami za dokumentárnymi filmami na filmový festival v Cannes. Máte unikátnu možnosť vidieť filmy nominované na našu cenu Doc Alliance Award, i keď niektoré z nich ešte len čakajú na premiéru na veľkých plátnach festivalov Doc Alliance. Filmy nominuje sedem festivalov združených v Doc Alliance, ktorá stojí za našou platformou DAFilms. Víťaza v kategórii celovečerný a krátky dokumentárny film vyberá porota zložená z významných európskych novinárov a filmárov. Svojho favorita určite nájdete aj vy.

Víťazi tohtoročných cien Doc Alliance Awards sú A Night of Knowing Nothing od Payal Kapada za celovečerný dokument a Vo vlahej noci Eriky Etangsalé za krátky film. Zvláštne ocenenie získal film The Eclipse od Nataši Urban.

Okrem tohtoročnej víťazky a vybraných nominácií:

YOON
Vo vlahej noci
Beautiful Solution
Mier

môžete v našom špeciáli nájsť aj víťazné filmy Doc Alliance Award z posledných piatich rokov:

Chyba lásky
Duchovia: Dlhá cesta domov
Srbenka
Gulîstan, zem ruží
Chuť cementu

Väčšinu filmov uvádzame s anglickými titulkami.


Viac informácií o cene Doc Alliance Award v Cannes na docalliance.org.

V spolupráci s

  • Cannes Marché du Film

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít