Letný filmový festival 4 živly

Obľúbený Letný filmový festival 4 živly si za tohtoročnú tému zvolil chaos a ako malú ochutnávku vám prinášame výber filmov, ktoré vás na túto tému naladia.

Organizátorský tím sa rozhodol venovať program chaosu najmä preto, že je príznačný pre ostatné roky, ktoré ako spoločnosť prežívame. Stal sa často medializovaným pojmom, no ako fenoménu mu nie celkom rozumieme. Program podujatia aj nášho online výberu je preto zostavený tak, aby nám pomohol pochopiť chaos aspoň do miery, do akej to jeho povaha umožňuje. Prinášame vám sériu filmov, ktoré chaos skloňujú filmovým jazykom. Chaos mestský v dokumente Čiary či v animovanom filme Fongopolis, chaos politický v Ukradnutom štáte, chaos vojny v Mir Vam, či chaos ako umelecký zámer v portréte Jana Švankmajera Alchymická pec.

Pozývame vás spolu s organizátormi do Banskej Štiavnice v dňoch 10.–14. augusta 2022. Neváhajte a zabezpečte si limitované akreditácie.

Dovidenia v Štiavnici.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít