My Street Films SK 2022

Pozrite si kolekciu krátkych dokumentárnych filmov amatérskych tvorcov, ktorá vznikla v rámci projektu My Street Films SK 2022. Jeho účastníci rozvíjali svoje námety v priebehu ôsmich mesiacov pod lektorským vedením výrazných osobností domácej dokumentaristiky.

Filmy spája tvorivá sloboda a hľadačský duch mladých filmárov a filmárok, často bez predošlých skúseností s nakrúcaním, zato s nadšením pre vlastný námet. Odrážajú jedinečný pohľad na ich bezprostredný životný priestor, čo evokuje aj samotný názov projektu "my street - moja ulica". Tematicky aj žánrovo sú snímky rôznorodé: pohľad do subkultúry, ktorá hľadá únik z mestskej každodennosti, poetické rozprávanie o magickom náboji miest detstva, prenikavý portrét muža bez domova, štúdia prostredia najmenšej slovenskej obce, experimentálne uchopená úvaha o zmocňovaní sa architektonických a historických monumentov a osobný film, ktorý oslavuje manuálnu prácu vo vinohrade.

My Street Films je náš partnerský projekt, do ktorého sa môže zapojiť ktokoľvek (aj) bez filmového vzdelania. Každý ročník sa začína otvorenou výzvou na prihlasovanie autorských námetov, z ktorých porota vyberie tie s najväčším potenciálom. Ich autori získajú príležitosť rozvinúť ich do podoby vlastných dokumentárnych filmov.

Projekt My Street Films SK organizuje Národné osvetové centrum.


Všetky filmy sú dostupné zadarmo, stačí sa len registrovať.

V spolupráci s

  • Noc-ka

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít