Filmoví skladatelia: Pjoni

Jonatán Pastirčák – tak znie civilné meno hudobníka a elektronického producenta, ktorý vo svete filmu vystupuje pod menom Pjoni a v koncertných či klubových projektoch ako Isama Zing.

Pjoni skomponoval hudbu do viacerých krátkometrážnych a dlhometrážnych filmov a divadelných a tanečných predstavení. Vyrastal v podnetnom rodinnom prostredí - jeho otec je Daniel Pastirčák, slovenský spisovateľ, dramatik, výtvarník a moderný kresťanský kazateľ Cirkvi bratskej. Už ako 10-ročný Jonatán koncertoval v duu Tucan s kamarátom Adamom Matejom (Ink Midget, DJ GÄP). V 13-tich rokoch spolu vydali album Medzi zubami. A zatiaľ čo na klasickej ZUŠke Jonatán študoval hru na violončelo, venoval sa aj elektronickej hudbe a hral po kluboch. V roku 2011 získali za album Pjoni & Ink Midget cenu Radio Head Award: Nahrávka roka v elektronickej hudbe. O rok neskôr vydal svoj prvý album s názvom Pjoni. Študoval v Londýne na SAE Institute hudobnú produkciu a zvukové inžinierstvo a po návrate na Slovensko sa stal jedným z najvýraznejších zjavov našej alternatívnej elektronickej a elektroakustickej scény. Spolupodieľal sa na tvorbe niekoľkých audiovizuálnych inštalácii a performance, z ktorých niektoré boli uvedené aj v newyorskom kultúrnom centre Pioneer Works. V rámci svojej koncertnej kariéry odohral koncerty v USA, Anglicku, Nemecku, Rakúsku, Nórsku, Poľsku, Ukrajine, v Čechách a na Slovensku. Spolu s Ondřejom Mikulom je držiteľom Českého leva za hudbu vo filme Arvéd.

Vybrali sme pre vás šesť filmov, pre ktoré tento mladý talentovaný hudobník a skladateľ zložil vždy inak podmanivý hudobný soundtrack.

Foto: Dag Markl

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít