Z ateliérov VŠMU

Pre tých z vás, ktorí sa nedostali na festival študentských filmov ÁČKO, alebo na iné premietania, sme priniesli niekoľko diel z tvorby posledných rokov na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave.

Tento programový špeciál vám umožní nahliadnuť do tvorivých začiatkov niekoľkých budúcich filmových profesionálov. V rámci výberu nájdete hrané i dokumentárne krátkometrážne filmy a dozviete sa o témach, ktoré fascinujú dnešných študentov. Negarantujeme riešenie pre všetky problémy, s ktorými sa mladí filmári vo svojich dielach zaoberajú, ale rozhodne robia jednu vec: neustále kladú otázky – pozrite sa na to akými spôsobmi.

Found-footage dokument Memoria Petra Podolského je reinterpretácia záznamov z vizuálneho denníka Jozefa Homéra, pracovníka továrne Strojstav v Záhorskej Vsi, ktorý bol nadšencom fotografie a amatérskeho filmu. Dokumentárny film s názvom Nech žije smrť od Roberta Mihályho analyzuje udalosti v deň 31. výročia Nežnej revolúcie, počas demonštrácií iniciovaných krajnou pravicou a neonacistickým krídlom futbalových chuligánov. Ospalky je hraná snímka Kateřiny Hroníkovej o manželskom páre v dôchodcovskom veku, ktorým pre osvieženie každodennej sivej rutiny prichádza do života zmena v podobe agentúry Slnko. V žánrovo pestrom výbere študentskej tvorby nájdete spolu desať filmov z ateliérov VŠMU, ktoré sú priestorom, kde sa brúsia nádejné talenty slovenskej kinematografie. Presvedčte sa o tom sami.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít