Spoznajte najlepšie slovenské filmy za rok 2023, ktoré získali Národné filmové ceny Slnko v sieti. Exkluzívne vám prinášame kolekciu vybraných ocenených aj nominovaných titulov.

Slovenská filmová a televízna akadémia počas slávnostného ceremoniálu udelila Národné filmové ceny Slnko v sieti za rok 2023. V 18-tich kategóriách zabojovalo tento rok 18 nominovaných titulov a ich tvorcov. Najlepším hraným filmom roka sa stala čierna komédia Invalid v réžii Jonáša Karáska, ktorá získala 7 cien aj Cenu diváka. Najlepším dokumentom sa stal film Martina Šulíka Emília a v kategórii animovaný film zvíťazila snímka Tonko, Slávka a kúzelné svetlo.

V našom špeciáli nájdete okrem ocenených titulov aj výber nominovaných filmov.

V spolupráci s

  • SFTA

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít