Adam Driver vo filme Paterson.

4 x Adam Driver

Nadaný americký herec Adam Driver má holandské, anglické, nemecké, írske a škótske korene. Jeho neobyčajná herecká charizma mu priniesla už dve nominácie na Oscara, štyri nominácie na Emmy Award, dve na Golden Globe a jednu na Tony Award.

Bývalý vojak kvôli hereckým úlohám neváha prijímať rôznorodé výzvy, kvôli Mlčaniu napríklad schudol 22 kíl alebo si urobil vodičský preukaz na autobus kvôli Patersonovi. V surreálnom muzikáli Leosa Caraxa Annette, ktorý zahajoval pred 3 rokmi festival v Cannes, si zahral stand up komika po boku krehkej Marion Cottillard. Režisér Terry Gilliam si Adama Drivera vybral pre svoje filmové alter ego, postavu zasneného režiséra Tobyho, ktorý zápolí s natáčaním reklamy inšpirovanej Cervantesovým románom v snímke Muž, ktorý zabil Dona Quijota. Všestranne nadaný herec dokáže zahviezdiť v akomkoľvek žánri. Zaujímavosťou je, že odmieta sledovať svoje vlastné filmy. Toto rozhodnutie pripisuje čiastočne svojmu divadelnému pôvodu a tomu, že je zvyknutý len hrať a potom predstavenie už nikdy nevidieť.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít