Dve tváre Florence Pugh

Pripomeňme si dva staršie filmy britskej herečky Florence Pugh, ktorá vie prekvapivým spôsobom vyjadriť rôzne odtiene vášne, frustrácie, zmätenia, strachu i odhodlania.

Britská herečka Florence Pugh vlani zažiarila v životopisnej dráme Oppenheimer, tento rok zas v kasovom trháku Duna: Časť druhá. Prvýkrát sa tejto dvadsaťosemročnej herečke dostalo väčšej pozornosti v roku 2016 vďaka úlohe mladej nevesty v nezávislej kostýmovej dráme Lady Macbeth. Za túto rolu vyhrala viacero prestížnych filmových cien, napríklad aj cenu British Independent Film Awards za najlepší ženský herecký výkon. O tri roky neskôr zažiarila opäť v hlavnej úlohe, tentoraz ako Američanka poznačená rodinnou tragédiou v mysterióznej dráme Slnovrat. Radi by sme vám túto herečku predstavili práve cez tieto jej skoršie filmy, vďaka ktorým si ju všimol "veľký" filmový svet.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít