Životopisné drámy

Vybrali sme pre vás inšpiratívne biopics – biografické filmy podľa životov známych osobností. V tomto špeciáli nájdete pestré zastúpenie profesií i dobového prostredia. Kto si svojou charizmou získa vaše sympatie?

Pozrite si film inšpirovaný životom popovej divy Céline Dion Hlas lásky, v ktorom si hlavnú úlohu zahrala herečka, komička, scenáristka a speváčka Valérie Lemercier, ktorá film aj režírovala. Prinášame aj vtipnú a emotívnu drámu so skvelým Benedictom Cumberbatchom v hlavnej úlohe o excentrickom maliarovi mačiek pod názvom Elektrizujúci život Louisa Waina. Jednu z najikonickejších žien 20. storočia a najmladšiu prvú dámu americkej histórie sleduje film Jackie nominovaný na troch Oscarov a ocenený na festivale v Benátkach za najlepší scenár, so skvelou Nataliou Portman v hlavnej úlohe. Geniálneho šachistu Bobbyho Fischera, ktorého si zahral Tobey Maguire, môžete vidieť v čase jeho legendárneho súboja so sovietskym protivníkom Borisom Spasským v Ťahu pešiakom, snímke vychvaľovanej publikom aj kritikou.

Nahliadnite však aj do ďalších inšpiratívnych životov slávnych i zabudnutých osobností v kolekcii našich dokumentárnych portrétov.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít