3 x Juliette Binoche

Prezidentka Európskej filmovej akadémie, výtvarníčka, tanečnica a predovšetkým jedna z najuznávanejších svetových herečiek, ktorá tento rok oslávila 60. narodeniny…

Juliette Binoche je francúzska herečka, ktorá sa do povedomia divákov dostala filmom Neznesiteľná ľahkosť bytia (1989). Je držiteľkou Oscara za film Anglický pacient (1996), okrem neho je i držiteľkou Cézara za film Tri farby: Modrá Krzystofa Kieszlowského (1993). Získala cenu pre najlepšiu herečku na všetkých troch najväčších festivaloch a to v Benátkach za Modrú, v Berlíne za Anglického pacienta a v Cannes za film Overená kópia.

Vybrali sme pre vás vybrali tri snímky, do ktorých herečka odtlačila svoj výnimočný talent. Prvým z nich je romantická oslava francúzskej gastronómie Umenie jesť a milovať ocenená v Cannes. V tomto filme plnom vášne, lásky a zmyslových pôžitkov si Binoche zahrala kuchárku po boku svojho niekdajšieho partnera Benoîta Magimela.

Francúzska komédia s prvkami krimi Ospalá zátoka vás vtiahne nádhernými exteriérmi severného Francúzska do divokého, svojhlavého víru udalostí, v ktorom dal režisér Bruno Dumont priestor výstrednému herectvu. Môžete sa tak tešiť na nečakané herecké polohy nielen u Juliette Binoche ale napríklad aj u Valerie Bruni Tadeshi či Fabrica Luchiniho.

Oveľa komornejšou snímkou ​​je Vnútorné slnko režisérky Claire Denis. Binoche v ňom stvárnila šarmantnú nerozhodnú štyridsiatničku hľadajúcu lásku u mužov, ktorí práve nie sú stelesnením prísľubu dlhodobého partnerského šťastia.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít