Fotografia nie je k dispozícii.

Mária Pinčíková (Slovensko)

Absolventka bakalárskeho štúdia réžie a scenáristickej tvorby hraného a dokumentárneho filmu na FTF VŠMU a magisterského štúdia dokumentárneho filmu na London College of Communication, University of the Arts v Londýne. Študovala tiež fotografiu na VŠVU v Bratislave a na Sliezskej univerzite v Opave, predtým architektúru na bratislavskej Slovenskej technickej univerzite a pedagogiku na Univerzite Komenského. Počas štúdia filmu absolvovala renomovaný program IDFA Academy či stáže v Českej televízii v Prahe a Mischief films vo Viedni.

V roku 2015 založila reklamné štúdium Jelly Advertising, kde pôsobí ako art director. Jej tvorba je charakteristická žánrovou pestrosťou a skĺbením dokumentárnych a hraných režijných postupov: v jej portfóliu sa nachádzajú tak mockumenty, ako aj filmové portréty či observačné dokumenty. Krátke filmy Márie Pinčíkovej boli uvedené na zahraničných festivaloch Lubuskie Film Summer či SOLANIN Film Festivale v Poľsku, CaSFFA v austrálskom Melbourne, Festivale Áčko, MFF Bratislava či BEAST International Festival Warm-up v Porte. Dokument Na značky! je režisérkiným celovečerným debutom.

Filmografia

  • Budujeme Slovensko - Okrasa
    2022
  • Na značky!
    2021
  • Samantha
    2020
  • IKONY / manželia Ondreičkovci
    2020
  • Britain’s Barbers Got Talent
    2019
  • 1. máj
    2018
  • Mocní
    2016
  • De Luxe
    2016

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít