Fotografia nie je k dispozícii.

Kateřina Hager (Česko)

Absolvovala magisterské štúdium sociálnej kulturológie a antropológie na UK v Prahe. Filmovú prípravu i pracovné skúsenosti získala na medzinárodnej filmovej škole Prague Film School, kde sa podieľala na vzniku desiatok študentských filmov. V r. 2012 založila vlastnú produkčnú spoločnosť Bohemian Productions.

Ako režisérka debutovala v roku 2013 dokumentárnym filmom Deti flamenca, ktorý bol vybraný do selekcie viacerých filmových festivalov (Busan Int. Kids & Youth Festival 2015, Južná Kórea; Le FIFA 2015, Kanada; Espoo Ciné 2014, Fínsko; Guangzhou Int. Film Festival 2013, Čína a i.) a vo Francúzsku nominovaný na medzinárodnú filmovú cenu Primed. Hudobný tématike sa venovala aj v dokumente Pocta učiteľom hudby z cyklu ČT Terra Musica. Jej film Deti online (2017), ktorý vznikol v koprodukcii s Českou televíziou, bol uvedený na viac ako dvadsiatich medzinárodných festivaloch (napr. CPH: DOX 2017, Dánsko, Film Festival Cottbus 2017, Nemecko; Zagreb DOX 2018 a i.) a dostal sa medzi finalistov medzinárodnej súťaže Japan Prize 2017.

Filmografia

  • Manželství
    2021
  • Děti online
    2017
  • Pocta učitelům hudby
    2016
  • Deti flamenca
    2013

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít