Fotografia nie je k dispozícii.

Andrea Slováková (Česko)

Andrea Slováková je slovenská režisérka, filmová teoretička a kurátorka žijúca v Českej republike. Je autorkou portrétu matematika Petra Vopěnky a niekoľkých esejistických a experimentálnych filmov. Je tiež kurátorkou experimentálnych filmov a VR programu Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Ji.hlava a zakladateľkou nakladateľstva Nová beseda. Bola riaditeľkou Nakladateľstva Akadémie múzických umení v Prahe, riaditeľkou pre publikačnú činnosť MFDF Ji.hlava, jednou zo zakladateliek a kurátoriek portálu Doc Alliance Films, šéfredaktorkou a editorkou zborníku textov o dokumentárnom filmu DO. Založila tréningový workshop pre študentov filmovej vedy a žurnalistiky Média a dokument. Prednáša dejiny a metódy dokumentárneho a experimentálneho filmu na Masarykovej univerzite v Brne, je členkou redakčnej rady periodika o dokumentárnom filme Dok.revue (vychádza ako nepravidelná príloha týždenníku Respekt), filmového časopisu Iluminace, expertkou Štátneho fondu kinematografie, členkou odbornej komisie pre dokumentárne filmy slovenského Audiovizuálneho fondu, publikuje články o filmoch a rozhovory s režisérmi v rôznych filmových a kultúrnych časopisoch. Je autorkou básnickej zbierky Vně (2018) a knihy Co je nového ve filmové vědě (2017). Momentálne pôsobí vo funkcii dekanky FAMU v Prahe.

Filmografia

  • Pět set plošin
    2020
  • Rekonstrukce průmyslu
    2016
  • Bytosti a aparáty
    2015
  • Nadohled
    2011
  • Oblaka
    2007
  • Ukradeno (o slovech)
    2006
  • Úmysl obohatit holý mechanistický svět
    2006
  • Loosova bedna
    2004
  • Sábatův Tunel v příběhu barev
    2004

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít