Fotografia nie je k dispozícii.

Patrik Lančarič (Slovensko)

Patrik Lančarič je slovenský divadelný a filmový režisér, scenárista a pedagóg, od septembra 2017 umelecký šéf Mestského divadla Zlín. V roku 2000 absolvoval odbor divadelnej réžie na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, kde nasledne v rokoch 2000 až 2003 pôsoboil ako pedagóg. Okrem VŠMU v Bratislave učil aj na Divadelnej fakulte Akadémie múzických umení v Prahe (DAMU). V rokoch 2002 až 2004 bol umeleckým šéfom činohry Štátneho divadla Košice, od roku 2004 pracoval ako nezávislý režisér na volnej nohe. Na Slovensku pravidelne spolupracoval so štátnymi aj nezávislými profesionálnymi divadlami (Slovenské národné divadlo, Divadlo Astorka Korzo '90, Štátne divadlo Košice, Slovenské komorné divadlo Martin či Štúdio L+S). Spolupracoval aj s mnohými európskými divadlami – napr. v Nemecku (Thalia Theater Hamburg, Schauspiel Frankfurt), Nórsku, Estónsku, Litve, Polsku, Velkej Británii, Švajčiarsku, Holandsku, Portugalsku, Luxembursku a Českej republike. Vo filme se uplatnil jako režisér snímku Rozhovor s nepriateľom (2007). Z pozície režiséra a scenáristu potom vytvoril dokumenty Ladislav Chudík (2008, tv-film), Hrana- 4 filmy o Marekovi Brezovskom (2014) a Hrana Rockument (2015) o mladom a predčasne zosnulom skladateľovi a hudobníkovi Marekovi Brezovskom a film Válek (2018) o básnikovi a normalizačnom politikovi Miroslavovi Válkovi.

Filmografia

  • Dežo Hoffmann – fotograf Beatles
    2022
  • Válek
    2018
  • Hrana Rockument
    2015
  • Hrana - 4 filmy o Marekovi Brezovskom
    2014
  • Ladislav Chudík
    2008
  • Rozhovor s nepriateľom
    2007

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít