Fotografia nie je k dispozícii.

Jana Boršková (Česko)

Jana Boršková študovala film na Katedre scenáristiky a dramaturgie na pražskej FAMU, absolvovala stáž na Université de la Sorbonne Nouvelle v Paríži na Katedre teórie filmu a audiovizuálneho umenia. Spolupracuje s Českou televíziou, režírovala niekoľko dielov dokumentárneho cestopisného cyklu Na cestě a poviedku Zločin v chalupě zo série Čapkovy kapsy. Jej scenár Špionážní letadlo nad územím Kuby získal v roku 2008 na Famufeste cenu MAXIM za najlepší celovečerný scenár a v roku 2009 bol v rámci ocenení Český lev nominovaný na Cenu Sazky v kategórii najlepší nerealizovaný celovečerný scenár. Roku 2011 natočila dokument Od Višní do višní o svojej mame, ktorá sa musela vyrovnať so smrťou manžela.

Filmografia

  • Pasažéři
    2018
  • Od višní do višní
    2011

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít