Scéna z filmu Pasažéři
Scéna z filmu Pasažéři
Scéna z filmu Pasažéři
Scéna z filmu Pasažéři
Scéna z filmu Pasažéři

Pasažéři

Réžia
Rok výroby 
2018
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
78min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Hrdinovia filmu vyrástli v detskom domove, zišli sa v divadelnom súbore Pasažéři a spoločne pripravili hru o tom, ako si predstavujú svoj život po odchode z detského domova. Skutočnosť je však oveľa dramatickejšia ako divadlo. Pepa pracuje, má vlastný byt, ale nezvláda rozchody s priateľkami a často preto končí na psychiatrii. Jeho brat Milan žije s partnerkou a má syna. Najviac túži po tom, aby sa o neho niekto staral, a túto svoju slabosť zastiera siláctvom. Pali, ktorý z detského domova trikrát utiekol za otcom, má dnes sám tri deti. Bajdy dlho nemohol nájsť prácu, žije u mamy a smútok zaháňa fajčením trávy. Film Jany Borškovej sa zaoberá dôležitosťou lásky, ktorá vie nastaviť hranice a poskytnúť pocit bezpečia.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít