Daria Kashcheeva

Daria Kashcheeva (Rusko)

Daria Kashcheeva (1986) sa od mala venovala hudbe a vyštudovala Moskovské hudobné konzervatórium v odbore klavír. Po absolvovaní konzervatória v roku 2012 získala magisterský diplom v odbore hudobná réžia v Moskovskej Hudobnej Akadémii sestier Gnesiných. Už ako študentka pracovala ako zvukárka vo významných moskovských divadlách (MCHAT, Satirikon, Modern). V roku 2017 Daria vyhrala medzinárodnú súťaž Nespresso Talents. Cenu poroty získala svojím autorským filmom To Accept, v ktorom použila kombináciu techník stop motion a pixilácia a získala významné ocenenie na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. Je autorkou viacerých krátkych animovaných filmov realizovaných najrôznejšími technikami (kreslená Oáza, anidoc Praha očima cizinců alebo bábkový V popelnici).

Filmografia

  • Electra
    2023
  • Dcera
    2019
  • V popelnici
    2017
  • Oáza
    2017
  • To Accept
    2017
  • Praha očima cizinců
    2017
  • Vítr správným směrem
    2016

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít