Barbora Sliepková

Barbora Sliepková (Slovensko)

Je absolventkou katedry dokumentárnej réžie na Filmovej a televíznej fakulty VŠMU v Bratislave, v ateliéri Petra Kerekesa. Pôsobí ako členka tvorivého tímu televíznej diskusnej relácie Večera s Havranom. Jej študentský film O sestre (2016) získal Cenu LITA za najlepšiu réžiu na Festivale študentských filmov Áčko; Hlavnú cenu poroty v súťažnej sekcii In the middle of Europe na 24. MFFK Febiofest a Cenu divákov. Režírovala titul Xenofóbia z dokumentárneho cyklu Biele vrany a hrdinovia medzi nami. V roku 2020 dokončila film Symbióza o architektke Viere Meckovej z dokumentárneho cyklu IKONY. Debutovala celovečerným filmom Čiary - urbánnou esejou o osamelosti mestského človeka, vizuálne inšpirovanú slovenským konceptuálnym umením a fotografiou. V súčasnosti pracuje na poviedkovom filme o ekologických katastrofách na Slovensku.

Filmografia

  • Čiary
    2021
  • Symbióza (cyklus IKONY)
    2020
  • Xenofóbia (Biele vrany a hrdinovia medzi nami)
    2018
  • O sestre
    2016

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít