Fotografia nie je k dispozícii.

Maia Martiniak (Slovensko)

Maia Martiniak (1977, Slovensko) je režisérka a kreatívna producentka dokumentárnych filmov. V roku 2001 získala titul Priemyselný inžinier na Technickej univerzite v Košiciach na Fakulte elektrotechniky a informatiky a v roku 2016 titul Mgr.art. na Vysokej škole múzických umení v odbore Réžia dokumentárnej tvorby. Je držiteľkou ocenenia "Hlavná cena" s filmom PREMENY na filmovom festivale AGROFILM NITRA 2016 (SR) a ocenenia "Najlepší dokumentárny film" na festivale SUNLIGHT International Film Festival Berlín 2017 (Nemecko). S filmom Neviditeľná mala svetovú premiéru na medzinárodnom filmovom festivale CPH:DOX 2020 (Dánsko) a získala ocenenia: Hlavná cena Jeden svet 2020 (Slovensko), Cena divákov Jeden svet 2020 (Slovensko), Špeciálna cena Študentskej poroty Docudays UA 2021 (Ukrajina) a Špeciálna cena poroty RIGHTS NOW! Docudays UA 2021 (Ukrajina). Vo svojich dokumentárnych filmoch sa venuje primárne environmentálnym témam, rozvojovej spolupráci a téme rešpektovania práv detí a žien.

Filmografia

  • Neviditeľná
    2020
  • Premeny
    2015

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít