Fotografia nie je k dispozícii.

Lina Zacher (Nemecko)

Lina Zacher vyštudovala pedagogiku umenia na Univerzite umenia a dizajnu Burg Giebichenstein v nemeckom Halle. V roku 2015 spolu s Delphine Bishop založila interkultúrnej multimediálny program MIO, ktorý poskytuje podporu mladým talentovaným umelcom. V súčasnosti pôsobí ako nezávislá filmárka a umelkyňa v Nemecku, na Madagaskare a na Filipínach. Jej filmový debut Fonja, ktorý vytvorila spolu s chovancami najväčšej väznice pre mladistvých na Madagaskare, vyhral cenu za najlepší svetový dokument na MFDF Ji.hlava v roku 2019, cenu Up & Coming Award pre nádejných umelcov na festivale This Human World vo Viedni, cenu Cinegate na IFFCO v Kolíne a cenu za najlepší dokument na berlínskom festivale Sehsüchte.

Filmografia

  • Fonja
    2019

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít