Vera Lacková

Vera Lacková (Slovensko)

Vera Lacková je rómska režisérka a filmová producentka. Narodila sa na Slovensku, dnes pôsobí vo Viedni. Založila česko – slovenskú produkčnú spoločnosť Media Voice. Práca s Rómami a zdieľanie ich príbehov jej umožňuje priniesť jedinečný pohľad na dôležité a aktuálne etnické a politické témy rómskej komunity. V roku 2019 sa zúčastnila IDFA Academy. Jej debutový film Ako som sa stala partizánkou je o pátraní po zabudnutých osudoch rómskych partizánov, pričom Vera vychádza z príbehu svojho pradeda – Jána Lacku. Film mal premiéru na filmovom festivale goEast vo Wiesbadene v roku 2021, kde získala jednu z hlavných cien – Cultural Diversity Award. Projekt bol vyvíjaný na Ex Oriente film workshop a prezentovaný v roku 2020 na East Silver Doc Platform. Momentálne je súčasťou distribučného programu Inštitútu Dokumentárneho Filmu – East Silver Caravan.

Filmografia

  • O baripen - Odkaz Eleny Lackovej
    2023
  • Ako som sa stala partizánkou
    2021

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít