Vojtěch Mašek

Vojtěch Mašek (Česko)

Vojtěch Mašek je režisér, scenárista, dramaturg a spisovateľ. V celovečernom hranom filme debutoval v roku 1999 príspevkom do poviedkového filmu Šesť statočných (snímka Tomík). Spoločné s Jiřím Soukupom a Václavom Kadrnkom je scenáristom celovečerného filmu Křižáček (r. Václav Kadrnka), ktorý v roku 2017 získal Krištáľový glóbus pre najlepší celovečerný hraný film na 52. ročníku MFF Karlovy Vary. Je tiež autorom troch divadelných hier. Vedľa scenáristiky sa stal známym najmä v oblasti komiksu. Je autorom konceptu Recykliteratúra, nadväzujúcej na avantgardistickú tradíciu asociatívnej montáže, koláže a vizuálnej básne, ktorý sa mimovoľne stal internetovým fenoménom. Paralelne sa venuje filmovej dramaturgii. Dlhodobo spolupracuje so scenáristami Džianom Babanom a Markom Šindelkom.

Filmografia

  • Arvéd
    2022
  • Šest statečných
    1999

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít