Fotografia nie je k dispozícii.

Theodora Remundová (Česko)

Theodora Remundová sa narodila v r. 1974, jej rodičmi sú herečka Iva Janžurová a režisér Stanislav Remunda, je mladšou sestrou Sabiny Remundovej.
Po gymnáziu vyštudovala FAMU (katedra dokumentárnej réžie), kde na seba upozornila niekoľkými vydarenými školskými snímkami realizovanými väčšinou v spolupráci s Českou televíziou. V roku 2000 štúdium na FAMU ukončila absolventským filmom Standard, prvou časťou celovečerného filmového projektu Ničeho nelituji. Ten bol v roku 2003 dokončený pomocou grantu Štátneho fondu ČR pre podporu a rozvoj českej kinematografie. Obdržala zaň Zvláštnu cenu poroty na karlovarskom festivale.
Súčasne so štúdiom na FAMU sa venovala herectvu. Po spolupráci na niekoľkých experimentálnych projektoch začala hrať v pražskom divadle Na Zábradlí, kde bola i na čas angažovaná, okrem iného i v predstavení svojich rodičov. Medzi nejzaujímavejšie role patrí Saša v Čechovovom Ivanovovi, dievča v Muchinovej hre Táňa Táňa, Ilona v Orkényho Mačacej hre, Hanečka vo Wispianskeho Wesele alebo Claire v hre T. Williamsa Hra o dvoch postavách v divadle Rubín.
Po spolupráci na niekoľkých školských (FAMU) filmoch hrala v televíznej poviedke Jana Hřebejka Okno. Debutovala i v oblasti celovečerných hraných snímkov – vo filme Praha očima… - v poviedke Michaely Pavlátovej Absolutní láska. Ďalej vytvorila jednu z hlavných postáv - Janu - vo filme Alice Nellis Ene Bene, kde Theodora hrala so svojou matkou Ivou Janžurovou.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít