Fotografia nie je k dispozícii.

Jaroslav Kratochvíl (Česko)

Jaroslav Kratochvíl (1985, Plzeň). Popri štúdiu politológie na Západočeské univerzitě v Plzni nastúpil na Katedru dokumentárnej tvorby na pražskej FAMU, kde v roku 2012 štúdium úspešne ukončil a ďalej pokračoval ako doktorand. Jeho študentské snímky sa väčšinou venovali historickým a politickým témam a boli uvedené na českých i zahraničných festivaloch. Spolupracoval s Českou televíziou na cykle *Hádanky domů života mapujúcom židovské cintoríny a komunity v ČR, na programe k oslave storočnice českého skautingu a na ďalších dokumentárnych filmoch a seriáloch. Debutoval celovečernou snímkou Lovu zdar! prenikajúcou do vnútra loveckej a poľovníckej vášne. Podieľal sa na dramaturgii niekoľkých festivalov (Cigistock, Kontejnery k světu).

Filmografia

  • Lovu zdar!
    2014
  • Limity vládnutí
    2014
  • Hádanky domů života
    2013, TV seriál
  • Expremiéři
    2013, TV seriál
  • Děti 50. let
    2010, TV seriál
  • Mnichovský diktát
    2009

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít