Fotografia nie je k dispozícii.

Barbora Chalupová (Česko)

Je režisérkou nastupujúcej mladej generácie. Jej študentský film Ďakujem ti, melónik (2014) bol vybraný do užšieho výberu Ceny Magnesia za najlepší študentský film. Nasledujúca snímka Do zbrane (2016) bola nominovaná na Cenu Pavla Kouteckého a objavila sa v súťažných sekciách festivalov ako Jeden Svet alebo MFDF Ji.hlava. V ďalšom dokumente Teorie rovnosti (2017), režisérka mapuje stav súčasnej debaty o vyrovnanom postavení žien a mužov v Českej republike. Film bol uvedený v rámci cyklu Český Žurnál. Jej autorský dokumentárny film Reality, ktorý reflektuje aktuálnu krízu bývania, mal premiéru v rámci programu festivalu Jeden svet 2019.

V roku 2019 natočila s Vítom Klusák film V sieti o zneužívaní detí na internete.

Filmografia

  • Zákon lásky
    2021
  • V sieti
    2019
  • Na okraji
    2018
  • Reality
    2018
  • Teorie rovnosti
    2017
  • Do zbraně
    2016
  • Ďakujem ti, melónik
    2014

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít