Scéna z filmu Zákon lásky
Scéna z filmu Zákon lásky
Scéna z filmu Zákon lásky
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Zákon lásky

Réžia
Rok výroby 
2021
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
85min 
Zvukové stopy 

Spolurežisérka úspešného filmu V sieti, Barbora Chalupová, debutuje tragikomickým dokumentom o ceste zákona, ktorý má vplyv na státisíce Čechov. „Zákon lásky“ zaistí manželstvo všetkým bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu. Podporuje ho v tom väčšina občanov. Komu teda návrh vadí? A aký je rozdiel medzi manželstvom a registrovaným partnerstvom? S napätím sledujeme výpravu naprieč českou spoločnosťou, ktorá vedie od zberu podpisov petície, cez televízne hádky až po diskusie na pôde parlamentu pred kľúčovým hlasovaním. Náraz progresívnych a konzervatívnych častí obyvateľstva je vidieť v exhibícii politikov. Nevzdelanosť, obavy, strach a neschopnosť urobiť akékoľvek rozhodnutie však nie sú to jediné, čo bráni prijatiu zákona. Sú Česi naozaj tak liberálni, ako sa prezentujú? A zvíťazí u nich nakoniec láska nad lžou a nenávisťou?

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít