Scéna z filmu Homo sapiens
Scéna z filmu Homo sapiens
Scéna z filmu Homo sapiens
Scéna z filmu Homo sapiens
Scéna z filmu Homo sapiens

Homo sapiens

Réžia
Rok výroby 
2016
Krajina pôvodu
  • Rakúsko
Minutáž
94min 

Čo sa stane so svetom, ako ho poznáme, keď ľudstvo náhle vymizne? To je ústredná otázka, ktorú si kladie nový film Nikolausa Geyrhaltera, sprostredkujúci filozoficky silnú aj vizuálne pôsobivú výpoveď o charaktere našej civilizácie a pominuteľného ľudstva, avšak bez potreby ukázať vo filme jediného živého človeka. Opustené miesta, ktorým dominuje predovšetkým zakázaná zóna okolo fukušimskej elektrárne, boli predtým pulzujúcim prostredím, starajúcim sa o duchovné, voľnočasové aj edukatívne potreby života. Dnes však chátrajúce mestské stavby, industriálne haly, nemocničné chodby i zábavné komplexy nič z toho neponúkajú. Kedysi živý priestor, dokazujúci vynaliezavosť rodu homo sapiens, si dnes späť zaberá tichá a nenápadná, no nepolevujúca sila prírody. Meditatívnu snímka zložená z tichých statických záberov vedie k zamysleniu nad krehkosťou súčasnej civilizácie, v ktorej ani tie najdynamickejšie ekonomiky svetového hospodárstva nezostávajú vyňaté z nevyhnutného verdiktu času. KVIFF

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít