Scéna z filmu Hmyz
Scéna z filmu Hmyz
Scéna z filmu Hmyz
Scéna z filmu Hmyz
Scéna z filmu Hmyz
Scéna z filmu Hmyz
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Hmyz

Réžia
Rok výroby 
2018
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Slovensko
Minutáž
94min 
Zvukové stopy 

Divadelní ochotníci v malom meste skúšajú hru bratov Čapkových "Zo života hmyzu". Počas skúšky sa prelínajú ich životy s osudmi postáv divadelnej hry. Hmyz je zatiaľ posledným hraným filmom svetovo uznávaného režiséra Jana Švankmajera. Kombinuje prvky animovaného a hraného filmu a zároveň dáva nahliadnuť do zákulisia tvorby filmu.

Krčma v malom meste. Je zatvorené a stoličky sú prevrátené na stoloch. Na vešiaku visia “hmyzie sukienky" či kartónové motýlie krídla. Pri stole v kúte miestnosti sedí šesť miestnych ochotníkov: režisér, Růžena, pán Václav, pán Borovička, železničiar Kopřiva a slečna Jitka. Tulák leží doma s ischiasom. Chrobáčica a Kukla ešte neprišli. Počas skúšky sa prelínajú životy ochotníkov s osudmi postáv bratov Čapkovcov. Režisér - Svrček umorí pána Václava, milenca svojej ženy. Pán Kopřiva, hrajúci Parazita, zožerie slečnu Jitku - Larvičku. Pánovi Borovičkovi sa podarí prevtelenie do chrobáka tak presvedčivo, že opustí nadobro svoju ľudskú podobu. Počas skúšky sa rodí aj umiera... A to všetko sa odohráva na pozadí hry bratov Čapkovcov, kde sa hmyz správa ako ľudia a ľudia ako hmyz.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít