Scéna z filmu Kibera: Príbeh slumu
Scéna z filmu Kibera: Príbeh slumu
Scéna z filmu Kibera: Príbeh slumu
Scéna z filmu Kibera: Príbeh slumu
Scéna z filmu Kibera: Príbeh slumu

Kibera: Príbeh slumu

Réžia
Rok výroby 
2018
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
86min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Kibera je jeden z najväčších slumov v Afrike. Nachádza sa v Nairobi, hlavnom meste Kene. Jedná sa o neformálne osídlenie, kde chýbajú štátom sprostredkované služby, ako je tečúca pitná voda, alebo kanalizácia. Na fungujúce zdravotníctvo, školstvo, alebo políciu, sa miestni nemôžu spoľahnúť. To však neznamená, že všetci obyvatelia Kibery sú odsúdení na život v nešťastí.

Mladý fotograf Don, obyvateľ Kibery, hovorí, že chce na svojich snímkach zachytiť pozitívnu tvár svojho domova. Nie utrpenie, biedu a rezignáciu, ale nádej, odhodlanie a kreativitu. Rovnaký program ako by si predsavzal aj dokument Martina Páva. Snímka vizuálne ťažiaca z osobitnej fotogénie slumu je poňatá ako séria výpovedí miestnych obyvateľov. Vedľa Dona vystupujú tunajší umelci, učiteľka najmladších detí alebo tréner boxerského mužstva. Najmä v záverečnej časti venovanej prezidentským voľbám v Keni však nezadržateľne vyplávajú na povrch i frustrácia, beznádej a násilie...

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít