Scéna z filmu Mirage
Scéna z filmu Mirage
Scéna z filmu Mirage
Scéna z filmu Mirage
Scéna z filmu Mirage

Mirage

Réžia
Rok výroby 
2014
Krajina pôvodu
  • Maďarsko
  • Slovensko
Minutáž
86min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Moderný western, ktorý vypovedá o rasizme, rovnoprávnosti, moci a slobode. Maďarsko-slovenský film Mirage v hlavnej úlohe s hviezdnym hercom Isaachom de Bankolé.

Zobrazuje príbeh afrického futbalistu Francisa, ktorý je na úteku pred spravodlivosťou a nachádza úkryt na farme ďaleko od civilizácie, v srdci maďarskej pusty. Veľmi skoro však zisťuje, že farma je v skutočnosti miestom moderného otrokárstva a vedie ju šéf miestnej mafie. Francisova prítomnosť na ranči odštartuje sled udalostí, ktoré vyvrcholia násilnou vzburou „otrokov“ proti zločineckým „vládcom“. Nepoddajný hrdina Francis sa ocitá uprostred najväčšieho zápasu v jeho živote, v ktorom sa však nehrá o góly, ale o slobodu a hlavne prežitie.

„Je to akoby Werner Herzog a Jim Jarmusch nakrútili spoločný hommage Sergiovi Leone.“ Indiewire.com / TIFF

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít