Scéna z filmu Pouť krkonošská
Scéna z filmu Pouť krkonošská
Scéna z filmu Pouť krkonošská
Scéna z filmu Pouť krkonošská
Scéna z filmu Pouť krkonošská

Pouť krkonošská

Réžia
Rok výroby 
2020
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
82min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Historik a teoretik umenia Jiří Zemánek sa so svojimi priateľmi už po niekoľkýkrát vydáva na deväťdňovú púť z Prahy na najvyšší vrch Čiech - Sněžku. Novodobí pútnici, inšpirovaní peším putovaním básnika Karla Hynka Mácha, ktorý cestu absolvoval spolčene s Eduardom Hindlom v roku 1833, objavujú krásy českej krajiny, predčítavajú úryvky básní a postrehov z Máchovho zápisníku a pozorujú svet, v ktorom sa stretáva človekom nedotknutá príroda a moderná civilizácia. Lyrická, meditatívna a humanizmom pretkaná snímka ponúka vhľad do vnútra pútnikov túžiacich po splynutí so svetom a vyzdvihuje poéziu ako nástroj premeny ľudského vnímania.

„A pak už nezbude než vzít své skromné živobytí na záda a vyrazit. Jirka možná ještě přečte nějakou báseň na cestu, snad od Máchy, Jefferse nebo od Josefa Hory, a vyjdeme vstříc neznámému. Víme už, že není nutné se ničeho obávat: cesta si nás sama srovná a povede, propojí s krajinou, s oblaky, s noční hvězdnou oblohou. S námi samotnými.“ K. Čtveráček (MFDF Ji.hlava)

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít