Scéna z filmu Ďakujeme za dážď
Scéna z filmu Ďakujeme za dážď
Scéna z filmu Ďakujeme za dážď
Scéna z filmu Ďakujeme za dážď
Scéna z filmu Ďakujeme za dážď

Ďakujeme za dážď

Réžia
Rok výroby 
2017
Krajina pôvodu
  • Nórsko
  • Spojené kráľovstvo
  • Keňa
Minutáž
87min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Unikátny filmový projekt o odhodlaní, pokore a tvrdej práci, ktorý natočili kenský farmár Kisilu Musya s mladou nórskou filmárkou Juliou Dahr.

Keď vzal pred piatimi rokmi po prvýkrát do rúk kameru sympatický kenský farmár Kisilu, aby dokumentoval život svojej rodiny a okolia, netušil, aký silný príbeh z jeho rozprávania vzíde. Podarilo sa mu zaznamenať záplavy, extrémne suchá, búrky, ale aj ľudské obete. Jedného dňa jeho domov zasiahne ničivá búrka a on sa rozhodne vyzvať ľudí vo svojej komunite k akcii. Spoločne s Juliou sledujeme jeho premenu z otca rodiny na komunitného lídra a neskôr na aktivistu na celosvetovej úrovni. Posolstvo svojej komunity totiž prednesie aj na klimatickom samite v Paríži. Sklamaní z ťahov politikov na najväčšej environmentálnej svetovej diskusii, Kisilu a nórska filmárka poukážu prostredníctvom svojho vzťahu na hnutie klimatickej spravodlivosti a na úplne odlišné svety, ktoré každý z nich reprezentuje. Film je je príbehom odhodlania, pokory a tvrdej práce, výpoveďou večného optimistu, ktorý v boji za lepšiu budúcnosť svojej komunity a zelenší svet otestuje vlastné limity a prekážky systému, v ktorom žijeme.


Človek v ohrození vytvoril pre pedagógov a na hlbšie rozhovory k téme filmu s deťmi zaujímavý materiál a aktivity

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít