Scéna z filmu Zátopek
Scéna z filmu Zátopek
Scéna z filmu Zátopek
Scéna z filmu Zátopek
Scéna z filmu Zátopek
Scéna z filmu Zátopek
Scéna z filmu Zátopek
Scéna z filmu Zátopek
Scéna z filmu Zátopek

Zátopek

Réžia
Rok výroby 
2016
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
52min 
Zvukové stopy 
Titulky 

V zahraničí ho prezývali „česká lokomotíva“. Držiteľ osemnástich svetových rekordov Emil Zátopek sa najviac preslávil na olympijských hrách v Helsinkách, kde dokázal zvíťaziť v behu na 5 km, 10 km aj v maratóne. Žiadny iný vytrvalec doteraz jeho úspech nezopakoval a odborníci na atletiku pochybujú, že sa niekedy niekto taký objaví. Fenomenálny úspech Emila Zátopka ožíva v dokumentárnom filme Davida Ondříčka v spomienkach jeho blízkych, súperov i kamarátov.

Hraný film Zátopek bol pre Davida Ondříčka doslova behom na dlhú trať. S nápadom na film prišiel už v roku 2007, no prvému dňu nakrúcania predchádzalo dlhých desať rokov príprav. V tomto čase stihol David Ondříček natočiť dokumentárny film Zátopek.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít