Scéna z filmu Ľudia krvi
Scéna z filmu Ľudia krvi
Scéna z filmu Ľudia krvi
Scéna z filmu Ľudia krvi
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Ľudia krvi

Réžia
Rok výroby 
2021
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Slovensko
Minutáž
85min 
Zvukové stopy 

Filmová dráma o našej prítomnosti. Otto Hille, hlavný hrdina príbehu, je najatý, aby zaviedol starého Švarca do krajiny jeho predkov. Starec by chcel na sklonku života prejsť bolestným očistcom k zmiereniu sa s tým, čo celý život skrýval. Otto sa vďaka tejto ceste vracia do rozpadnutej nemeckej dediny Vitín. Tu sa stretáva s prízrakom svojho starého otca Otfrieda. Prepadá sa do roku 1945 a stáva sa svedkom udalostí, ktoré sú príčinou jeho nočných môr a desov. Minulosť je kľúčom k prítomnosti.

Komentár režiséra:
„Film sa zaoberá vecami a udalosťami, ktoré nechceme počuť a ktoré zámerne odsúvame na okraj, pretože je ťažké s nimi žiť. A toto odsúvanie rodí mentálnu chorobu, nezáujem, ľahostajnosť, ktorá sa rozmanito prejavuje v našej prítomnosti tým, ako ľudia myslia, ako sa rozhodujú, ako sa správajú, ako volia. A tak žijeme vo svete, ktorý je plný otázok, na ktoré nechceme hľadať odpovede, pretože sú nepríjemné, náročné. A tým si vytvárame „mentálne Sudety“. Čiernu dieru, o ktorej sa radšej domnievame, že v nej a za ňou nič nie je.“

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít