Scéna z filmu IKONY - Vladimír Dedeček
Scéna z filmu IKONY - Vladimír Dedeček
Scéna z filmu IKONY - Vladimír Dedeček
Scéna z filmu IKONY - Vladimír Dedeček

IKONY - Vladimír Dedeček

Réžia
Rok výroby 
2020
Krajina pôvodu
  • Slovensko
Minutáž
28min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Vladimír Dedeček /1929 - 2020/ mal pôvodne študovať sociológiu na parížskej Sorbonne, nakoniec sa stal azda najkontroverznejšou postavou svojej architektonickej generácie na Slovensku. Dodnes sa odborná i laická verejnosť názorovo rozchádza v pohľade na jeho signatúrnu, expresívnu tvorbu. Venoval sa prevažne školským stavbám, dva z jeho projektov boli v posledných rokoch vyhlásené za kultúrne pamiatky.


Anglické titulky si môžete zapnúť priamo v prehrávači kliknutím na CC, tu odporúčame v Settings nastaviť vhodné zobrazenie (veľkosť a nepriehľadnosť) titulkov.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít