Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (1/4) - Michael Kocáb
Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (1/4) - Michael Kocáb
Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (1/4) - Michael Kocáb
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Evoluce 4 z revoluce (1/4) - Michael Kocáb

Réžia
Rok výroby 
2010
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
57min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Portréty 4 osobností Nežnej revolúcie, zachytené v priebehu 20 rokov. Jan Ruml, Michael Kocáb, Kryštof Rimský, Martin Mejstřík – a my všetci dvadsať rokov po zamate.

Jan Ruml – disident, minister vnútra, predseda parlamentnej strany, manažér, právnik. Zaslúžilý demonštrant a saditeľ stromov. Michael Kocáb - rocková hviezda, poslanec, podnikateľ, hudobník a minister, otec troch detí. Nadaný a schopný hráč. Kryštof Rímský - študent, anarchista, feťák, študent, herec, milujúcí manžel, otec. Búrlivák s otvoreným srdcom. Martin Mejstřík - študent, novinár, záhradník, domovník, senátor, otec troch detí. Čaká, kam ho Boh pošle.

Nakrúcanie zahájil režisér Pavel Koutecký v roku 1990, vtedy v jednom z posledných filmových týždenníkov premietaných v kinách s názvom PO ROKU. Pokračoval v ňom až do roku 2006. Na podnet producentky po ňom prevzal štafetu režisér Jan Šikl. Zaznamenané udalosti životov štvorice hrdinov sú v mnohom typické pre vývoj českej spoločnosti od zlomového roku 1989. Filmom diváka sprevádzajú animované predely.

Prvý diel je venovaný Michaelovi Kocábovi, hudobníkovi, poslancovi, podnikateľovi a bývalému ministrovi pre ľudské práva. Je to človek extrémne dynamický, neustále prijímajúci výzvy tohto sveta, ani na okamih nepochybujúci o správnosti svojich krokov, ale i hráč so schopnosťou presného a analytického úsudku. Ide o silnú charizmatickú osobnosť s politickým myslením, a pritom i so zmyslom pre potreby spoločnosti. Zároveň je človekom zraniteľným, neustále pochybujúcim a citlivým.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít