Scéna z filmu Bez vône
Scéna z filmu Bez vône

Bez vône

Réžia
Rok výroby 
2014
Krajina pôvodu
  • Slovensko
Minutáž
10min 
Zvukové stopy 
Titulky 

“Mala som viacero námetov na film. Ale vyhral ten o pocite zbytočnosti, súvisiaci s nezamestnanosťou. Vychádzala som z toho, že jednoduchý človek takmer nikoho nezaujíma. Je súčasťou masy. Vybrala som z tejto masy nenápadnú, obyčajnú ženu, ktorá po 30-tich rokoch strávených v továrni dostane výpoveď a sledovala som, čo asi cíti, keď je posledný deň v práci. Bojí sa budúcnosti? Cíti sa využitá? Odhodená ako nepotrebný kus? Bojí sa prázdnoty, ktorá nastala? To, čo robila, bolo ešte včera potrebné a dnes to nikomu nebude chýbať? Zaujalo ma, či v tomto momente nepocíti paradoxne aj slobodu.”


Ako vysvetliť pojem „Slovensko“ neznámemu cudzincovi, návštevníkovi z inej planéty, v horizonte posledných 20 rokov? Aký je genetický, či programovací kód softvéru „Slovensko“? Ako sa používa, ako sa mení?

Slovensko 2.0 je film o dvadsiatich rokoch samostatného Slovenska očami desiatich popredných slovenských režisérov. Skladá sa z desiatich desaťminútových filmov rôznych žánrov, od hraného cez animovaný, dokumentárny až po experimentálny film. Desať režisérskych osobností širokého generačného, názorového a žánrového spektra - Juraj Herz, Martin Šulík, Peter Kerekes, Zuzana Liová, Mišo Suchý, Ondrej Rudavský, Iveta Grófová, Peter Krištúfek, Viera Čákanyová a Miro Jelok - odpovedá na otázku: Čo je to Slovensko?

Výsledkom je unikátna reflexia moderných dejín našej krajiny a zároveň i umelecká reflexia slovenskej kinematografie v jej rôznych podobách.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít